Cum arată GPS-ul viitorului

Acest post participă la un concurs în care premiul e un dispozitiv GPS Mio S505, aşadar acest post este înscris oficial în concursul Mio S505

Aşadar pentru mine GPS-ul viitorului (sper că nu prea depărtat) ar trebui să aibe următoarele funcţii:

  1. Având în vedere că vorbim despre viitor, presupun că toate dispozitivele GPS vor fi conectate la internet în timp real, aşa că un dispozitiv GPS trebuie să aibe harta actualizată în timp real. Când spun asta nu mă refer doar la harta propriuzisă, ci şi la evenimentele ce pot apărea pe o şosea (un fel de TMC actual).
  2. Pentru că sunt conectat la internet vreau să am posibilitatea să aleg mai multi furnizori de hărţi fără să fiu nevoit să descarc manual hărţile. Poate vreau să folosesc harta de la OpenStreetMap.org (pentru că e destul de completă şi actualizată în fiecare zi cu date noi).
  3. Pentru mine un punct foarte important ar fi să existe posibilitatea de a integra GPS-ul în computerul de bord actual al masinii (suntem în viitor, deci chiar şi daciile or să aibe un computer de bord cu display color de cel puţin 4.7” )
  4. Mi-ar mai plăcea ca acest GPS să poată să-mi spună bazat pe ratingurile celorlalţi posesori de GPS, cele mai importante puncte de atracţie pe care le pot găsi în jurul rutei mele pe o distanţă definită de către mine cât şi experienţele lor acolo.
  5. O ultimă cerinţă ar fi să pot vizualiza într-un mod hi-speed traseul folosindu-mă de servicii gen norc.ro sau streetview de la Google. Cum suntem în viitor, aceste servicii vor fi actualizate cel puţin lunar şi astfel voi vedea cu ochii mei cum e drumul, dacă trebuie să-mi iau hummer-ul sau polo-ul din garaj.

Imi doresc noul Mio Moov S505 pentru că, chiar dacă momentan nu dispune de cerinţele mele din viitor, el dispune de cerinţele mele actuale.

Împarte şi cu alţii:
  • Digg
  • Technorati
  • Twitter
  • Facebook

Tags: , , ,
    December 9 2009 – 10:56

Comentează

Aboneaza-te la stiri

 Abonează-te la un RSS Reader
RSS in email:
Găseşte :